14 decembrie, 2018

Diseminarea vizitei Mihaelei Staver în Statul Carolina de Nord, SUA

Mihaela STAVER, Centrul Informatizare şi activităţi în reţea, Biblioteca Ştiinţifică USARB, absolventa programului Open World (Lumea Deschisă), în cadrul şedinţei de diseminare a relatat despre experienţa profesională inedită care a avut-o în mai multe Universităţi şi Biblioteci din Statele Unite ale Americii. Programul Lumea Deschisă este susținut de Congresul SUA și are drept scop consolidarea relaţiilor de cooperare între Republica Moldova și Statele Unite ale Americii, promovarea înţelegerii reciproce dintre aceste ţări prin crearea posibilităţilor pentru liderii din Moldova de a cunoaşte viaţa politică şi socială, ideile şi experienţele americanilor.

Mihaela Staver a povestit colegilor despre programul Lumea Deschisă și impresiile de la vizita de documentare în statul Carolina de Nord, Biblioteca Congresului din Washington, arhitectura bibliotecilor, spaţiile luminoase dotate cu tehnologii moderne şi serviciile inovatoare pentru utilizatori.

Delegaţia din Moldova timp de 10 zile a avut un program informativ detaliat pe diverse teme şi activităţi, vizite la mai multe Universităţi şi biblioteci, întâlniri cu oficiali de stat. Unul din obiectivele programului a fost urmărirea modului în care își desfășoară activitatea bibliotecile din SUA.

Participarea sa în Programul Lumea Deschisă a fost o oportunitate unicală de a înţelege istoria şi cultura americană, de a face un schimb de experienţe profesionale, de a cunoaşte persoane deosebit de ospitaliere, profesionişti ai domeniului, excelenţi manageri şi speră ca noile experiențe şi  parteneriatele iniţiate să prindă rădăcini şi să se dezvolte întru binele utilizatorilor Bibliotecii Științifice USARB.