09 iunie, 2025

Inaugurarea celei de-a IX-a ediții a Școlii de Vară 2025

În data de 9 iunie 2025, a fost inaugurată cea de-a IX-a ediție a Școlii de Vară 2025 pentru bibliotecari, desfășurată sub genericul „Inteligența Artificială în Bibliotecă: Noi Frontiere ale Inovației”. Evenimentul, devenit deja o tradiție şi oferă bibliotecarilor oportunitatea de a explora cele mai recente tendințe și soluții inovatoare din domeniul biblioteconomic.

Deschiderea oficială a fost marcată de intervenția directoarei Lina Mihaluţa, care a prezentat programul acestei ediții, subliniind importanța temei alese și angajamentul bibliotecilor de a se adapta la noile realități tehnologice și educaționale.

Agenda primei zile a inclus sesiuni susținute de formatori pasionați și dedicați:

  • „Vocea ca instrument: Modularea emoțiilor și a sensului în educație”, formator Cătălina Coroamă, prof. limbile engleză și germană, Școala Gimnazială nr. 1 Vatra Dornei, Liceul Teoretic „Ion Luca”, Vatra Dornei, România, traducător și interpret pentru limbile germană și engleză, jurnalist, fost prezentator radio, poet în devenire, care ne-a vorbit despre ce înseamnă vocea, ce presupune ritmul, tonul, volumul, intensitatea acesteia;
  • „Transformă-ți modul de lucru cu Trello!”, formator Angela Hăbășescu, șefă birou, Biblioteca Științifică a USARB, care ne-a prezentat o aplicaţie foarte populară pentru un management eficient al proiectelor şi este un pas în gestionarea eficientă a sarcinilor;
  • „Inteligența AI în biblioteci și pentru bibliotecari”, formator Tatiana Prian, directoare adjunctă, Biblioteca Științifică a USARB.

Această ediție a Școlii de Vară se anunță a fi una dinamică și inspirațională, marcând o etapă importantă în procesul de transformare digitală a bibliotecilor și în consolidarea rolului bibliotecarului ca facilitator al cunoașterii și inovației.

Foto