21 februarie, 2024

Ora de formare profesională continuă. Februarie 2024

Bibliotecarii universitari bălţeni au participat, în data de 21 februarie  2024, la prima oră de Formare profesională continuă din acest an, în cadrul căreia Svetlana Cecan, Polina Spînu, Aliona Purici au prezentat 3 comunicări ce au abordat următoarele subiecte:

  • Cercetare istorică cap. din lucrarea „Explorarea metodelor de cercetare în biblioteconomie și știința informării” (N. Țurcan) – Polina Spînu
  • Concepte de bază în cercetarea ştiinţifică: paradigmă, metodologie, metodă, tehnică cap. din lucrarea „Explorarea metodelor de cercetare în biblioteconomie și știința informării” (N. Țurcan) – Svetlana Cecan
  • Lecturi profesionale – Aliona Purici

La fel, în cadrul acestei întruniri a fost iniţiat Laboratorul creativ, de către Gherda Palii şi Mihaela Staver, care are ca scop promovarea imaginii, colecţiile şi serviciile Bibliotecii Ştiinţifice a USARB prin social media.

Formarea profesională continuă pentru bibliotecarii universitari bălţeni este concepută pentru a sprijini dezvoltarea continuă a competențelor și cunoștințelor profesionale ale bibliotecarilor într-un mediu în continuă schimbare. Scopul principal al acestor întruniri este de a îmbunătăți calitatea serviciilor oferite de biblioteci și de a răspunde mai bine nevoilor comunității noastre.

Prin participarea la activitatea de formare profesională continuă, participanții au avut oportunitatea de a-și îmbunătăți competențele și de a fi la curent cu cele mai recente tendințe și inovații din domeniu.

Foto