24 martie, 2016

Şedinţa de diseminare privind implementarea Proiectelor LNSS şi MISISQ la Biblioteca Științifică USARB

Pe data de 23 martie,  la şedinţa de diseminare,  Elena Harconiţa, directoarea Bibliotecii,  a relatat despre Lansarea Proiectului Servicii de suport pentru rețeaua debiblioteci: modernizarea bibliotecilor din Armenia, Moldova și Belarus - LNSS, în cadrul Programului ERASMUS+ Consolidarea capacităților în domeniul învățămîntului superior -  Capacity Building in the Field of Higher education (CBNE),  desfășurat la Braşov.  Proiectul urmărește crearea și întreținerea unei Rețele de Servicii de suport în Țările Parteneriatului Estic „Biblioteca în rețea”, care ar urma să transforme bibliotecile din instituțiile implicate în proiect în unele moderne, relevante și accesibile.
De asemenea, Doamna Elena Harconiţa, a relatat despre participarea  unui grup de bibliotecari la  trainingul  privind WP3 Cultura informației, care s-a desfăşurat în Cluj-Napoca, România la Biblioteca Universității de Medicină și Farmacie „IuliuHațieganu”  colaboratorilor căreia le mulţumim pentru instruire, schimbul de experienţă şi ospitalitate. 
Echipa de  participanţi  ai proiectului: Lina Mihaluța, director adjunct,  Elena Stratan, Valentina Topalo, Silvia Ciobanu şefi servicii, au povestit  despre vizita bibliotecilor, locurilor istorice şi muzeelor din or. Braşov şi Cluj-Napoca.