12 februarie, 2014

ÎMPREUNĂ FACEM INTERNETUL MAI BUN!

Campanie de informare dedicată Zilei Siguranţei pe Internet
(10-16 februarie 2014)

Ziua Siguranţei pe Internet (SID – Safer Internet Day) este un eveniment de anvergură internaţională, care se organizează anual, începând din 2004, în a doua zi de marţi a lunii februarie. Are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur şi mai responsabil a tehnologiilor online şi a dispozitivelor mobile cu acces la Internet, în special de către copii şi tineri.

Evenimentul este susţinut la nivel european de reţelele INSAFE (European Safer Internet Network) şi INHOPE (International Association of Internet Hotlines Providers) în cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene. Chiar de la primele ediţii, Ziua Siguranţei pe Internet a depăşit hotarele geografice europene, fiind marcată în circa 100 de ţări ale lumii printr-o serie de evenimente şi activităţi care cheamă instituţiile educaţionale şi informaţionale, ONG-urile, contribuind la securizarea spaţiului virtual.

În 2014, Ziua Siguranţei pe Internet, ediţia a XI-a, va fi marcată pe data de 11 februarie şi va avea ca temă Let’s create a better internet together! / Împreună facem internetul mai bun! Tema acestui an scoate în evidenţă responsabilitatea pe care membrii comunităţii online (copii, tineri, părinţi, profesori, creatori de conţinuturi, formatori de opinie etc.)  o au pentru a face Internetul un loc mai sigur, mai bun şi mai prietenos.

Pornind de la ideea că bibliotecile sunt instituţii care asigură accesul publicului larg la Internet şi tehnologii informaţionale şi conştientizând faptul că avem o responsabilitate comună de a face Internetul mai bun şi mai sigur pentru toţi, Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova lansează Campania de informare Împreună facem internetul mai bun!

Linkuri utile:

Implicați-vă, acționați, împărtășiți succesele informându-ne despre activitățile realizate!

ÎMPREUNĂ VOM REUȘI SĂ FACEM INTERNETUL MAI BUN!